"8,697 Mak Ayah Telah Mendapatkan Formula Parenting Yang Merubah Kehidupan Mereka 360°..."

Kesannya Dapat Dilihat Dalam Masa Sejam

Anda serius nak menjadi ibubapa yang tenang, tenteram dan mampu mengawal dan menundukan anak yang mengamuk dan meragam dengan sangat CEPAT dan BERKESAN?

Hi, Saya Dr. Taufiq Razif.  Dan saya ada satu kisah yang menarik yang hendak dikongsikan dengan anda, bagaimana saya mengaplikasikan strategi-strategi parenting yang amat berkesan untuk mendidik anak-anak.

Sebelum ni saya pelik, kenapa anak saya suka meragam, menangis dan mengamuk tanpa sebab yang jelas. Saya dah isteri bingung dan sangat tertekan. Rumahtangga kami sempat memanas walaupun tak sampai tahap bergolak hanya kerana tekanan yang datang daripada anak-anak dan kami sendiri.

Benda ni tak boleh berlarutan kerana jika berlarutan, rumahtangga kami dan anak-anak kami yang akan tergadai! Saya dah isteri nekad. Kami saling berbincang bersama dari hati ke hati untuk mencari jalan penyelesaian.

Kami berdua adalah doktor by practice di mana saya merupakan graduan perubatan daripada Universiti Hasanuddin, Makassar. Saya juga pengamal Neuro-Linguistic. Salah satu cabang ilmu bahasa dalam bidang psikologi yang diiktiraf oleh American Board of Neuro-Linguistic Programming (NLP).

Walaupun saya seorong doktor perubatan, Saya sangat sukakan kanak-kanak dan ilmu tentang psikologi dan perkembangan mereka.

Dengan minat tersebut, saya gabungkan menjadi satu dan lebih fokus untuk berkongsi ilmu keibubapaan. Kerana saya percaya, ianya boleh mengubah dan mengubati penyakit sosial masyarakat dengan lebih berkesan.

Dalam pada masa yang sama, saya tanpa henti mengajar isteri saya cara untuk menenangkan diri dan mengawal emosi kerana isteri saya memang seorang yang agak ekstrovert dan emosinya agak mudah meluap bila dalam keadaan tertekan.

Suatu Hari, Semuanya Berubah Dalam Sekelip mata!

Anak-anak jadi makin tenang dan mudah diurus. Saya pun dapat rasakan cinta saya pada isteri semakin bertaut dan subur kembali. Isteri saya pula semakin lama semakin banyak senyum dan sangat jelas pada ekspresi wajahnya yang dia sedang dalam keadaan yang sangat tenang dan bahagia!

Saya hairan tetapi saya tak tahu apa penyebab sebenarnya sehingga la isteri saya datang kepada saya dan memberitahu saya kalimat ini..“ Abang, terima kasih ajar Nabilah untuk kawal emosi.“ Patutlah semuanya berubah!

Hanya dengan mengawal emosi dan perasaan, anak-anak dan keluarga pun akan dapat tempias ketenangan dan kebahagiaan! Bukan keluarga saya sahaja tetapi ramai sangat yang bagitahu saya emosi anak-anak mereka ikut berubah bila mereka sendiri mula kawal emosi.

Saya akan menceritakan bagaimana untuk berkomunikasi dengan anak anda yang mungkin anda tidak pernah dengar sebelum ini.

…dan memberikan jawapan bagaimana hendak menghadapi karenah anak-anak seperti tantrum, mengamuk dan lain-lain masalah parenting yang biasa dihadapi oleh semua ibubapa.

Baru-baru ni saya menerima pm di Facebook dari seorang ibu anak satu. Puan Mia Namanya. Beliau sangat tertekan dengan karenah anak dan tekanan daripada orang sekelilingnya.

Dengan niat membantu dan kesian dengan keadaan Puan Mia, saya membalas pmnya dengan memberikannya satu formula yang telah saya kaji dan praktikan sendiri ke atas anak-anak saya. Sebab saya faham betapa sukarnya melayan kerenah anak-anak yang tidak menentu.

Keesokan harinya saya dapat PM daripada beliau. Sebaik sahaja selesai membacanya, Saya terdiam dan sebak…

Katanya, beliau terkejut dengan perubahan anaknya dalam sekelip mata. Anaknya boleh ikut cakap ibunya tanpa banyak masalah.

Setiap apa yang saya ajar, beliau praktikan. Sehingga ada satu ketika, anaknya menangis. Kalau dulu, mungkin beliau akan menjadi resah dan tertekan. Berbekalkan formula yang saya berikan, Puan Mia peluk erat anaknya dan nak tahu apa yang Puan Mia kata kepada saya?

Ya Allah…Berikanlah juga ketenangan dan ketenteram jiwa pada mereka yang bakal amalkan Formula ini sebagaimana yang Engkau berikan pada Puan Mia Asma ini. Aamiin

ADAKAH ANDA SEDANG BERHADAPAN SITUASI BERIKUT...

Kepenatan

Kelelahan

Kekurangan Tempat Rujuk

Tiada Siapa Sudi Mendengar

Tiada Siapa Sudi Memahami

Masalah dengan pasangan

Tekanan Rumahtangga dan Ekonomi

Anak Yang Tak Berhenti Meragam

Perangai Anak yang Bermacam Ragam

Semua ni menyebabkan kita kadang-kadang bertukar menjadi ‘Singa & Hulk’ ketika berhadapan dengan anak kita sendiri! Anak pun jadi makin tak terkawal, mudah meragam dan sampai suatu masa nanti boleh jadi keras kepala dan melawan! Wajah kita yang dulunya ceria kini bertukar menjadi semakin redup dan kusam..

Berat badan kita yang dulunya ideal kini bertambah kurus ataupun meningkat mendadak! Kadang tiba tiba hati jadi sangat serabut hingga tanpa sedar air mata mula menitis tanpa dapat ditahan tahan!

Tahu tak anda, semua ini adalah tanda-tanda kita sedang dalam kelelahan, kepenatan, tekanan dan amat-amat perlukan ilmu mengawal emosi.

Samada ilmu untuk kawal emosi diri dan juga ilmu untuk kawal emosi anak kita sendiri. Bayangkan apa yang terjadi pada anak kita sendiri bila kita marah mereka kerana kita sendiri yang tak dapat nak kawal emosi!

Anak yang dimarah secara keterlaluan akan mengalami 3F ini...

Ini kerana otak anak kita selalu berada dalam keadaan ‘fight & flight’ kerana tanpa kita sedar otak anak kita menganggap kita adalah sebuah ancaman (potential threats).

Sebab itu saya menghasilkan satu formula yang membolehkan ibubapa mengawal emosi yang boleh mengelakkan masalah-masalah yang boleh membahayakan. Bukan setakat keselamatan diri sendiri, malah keselamatan anak yang perlu lebih di utamakan.

Satu kesilapan kecil, boleh membawa padah selamanya. Oleh hal demikian…

FORMULA MUDAHNYA KAWAL EMOSI IBU

 Ianya bukan BUKU tetapi “Ebook” disediakan dalam format PDF. Ia adalah produk digital dan boleh di akses menggunakan link download.

Formula Mudahnya Kawal Emosi Ibu

Apa

FORMULA MUDAH

dalam eBook Ini

Dalam ebook  yang dikarangkan khas untuk ibu yang menghadapai cabaran, anda akan:

Ketahui kesan stress dan emosi negatif

terhadap diri sendiri dan kecederaan psikologi pada anak anak

13 Formula Mudah

untuk mengatasi dan membuang jauh jauh emosi negatif agar emosi anda kembali tenang dan tenteram demi kebahagiaan anak anak dan rumahtangga anda

5 Tingkat Perubahan Mind Setting

yang akan memberikan kesan yang mendalam terhadap psikologi dan emosi

2 Perkataan Ringkas

yang sangat POWERFUL untuk mengubah Self Image dan Internal Dialogue hingga anda boleh berubah dalam sekelip mata

Sarat Dengan Teknik-Teknik Penenang Untuk Meredakan Emosi Yang Sedang Meletus Dan Yang Terpendam

Teknik Menulis Emosi Diri

yang meringankan minda dan mendamaikan jiwa kerana berkurangnya bebanan jiwa yang ditanggung selama ini

Teknik Visualisasi

yang akan melatih diri mengawal rasa marah, geram dan mengamuk

3 Teknik Pernafasan Pantas

yang mengandungi ‘calming effect’ untuk mengeluarkan emosi tenang dan tenteram

Teknik Urutan Accupressure Jepun

yang mampu mengurangkan dan membuang emosi negatif seperti RISAU, TAKUT, MARAH dan SEDIH sepantas 2-5 minit sahaja!

Alhamdulillah baru sempat beli pagi tadi. Terus Baca. Selesai part kawal emosi ibu. Wow amazing. Terus upgrade niat level 4 ke level 5. Hihi gigih tulis gali 30 ibrah. So calm and happy. Dan cut cut minda dan emosi negatif 😃. InshaAllah petang nanti sambung part kawal emosi anak pulak. Alhamdulillah atas izinNya. Tq for sharing ilmunya Dr.
Puan Rosnizanaem
Best doc.. Sejak mengamalkan formula doc.. Alhamdulillah.. makin rapat kami anak beranak.. smpai tido malam pn xblh xada mak abah dorg..mesti nak tido ada mak abah
Puan Nori Iera

"Dr. Taufiq, Kenapa Tak Jual Dalam Bentuk Buku?..."

Memang baca buku lagi best, dapat pegang, dapat hidu, dan sebagainya. Tetapi saya nak ebook ini sentiasa berada di tangan anda ketika anda perlukannya.

Di era digital dan mudah alih, ada satu alat yang sentiasa berada ditangan anda. Iaitu smartphone anda. Buku tak dapat buat macam tu sebab saiznya. Tak praktikal untuk dibawa kesana kesini.

Sebab itu saya buat ebook. Saya buat dalam versi ebook supaya anda dapat baca di smartphone pada bila-bila masa, di mana-mana tempat. Anda boleh baca dan bawa kemana-mana sahaja ebook ini. Kalau hilang, anda boleh download semula.

Buku, kalau hilang, kena beli semula.

Jika ada teknik-teknik yang anda lupa, anda boleh terus capai smartphone dan buka ebook. Smartphone sentiasa berada hampir dengan anda, tidak seperti buku yang akan berdebu di rak buku.

Kalau tulisan tidak jelas, anda boleh Zoom seperti membesarkan gambar. Anda boleh kurangkan cahaya telefon pintar anda jika terlampau terang, dan sebaliknya jika terlampau gelap. Senang!…

Saya nak anda mendapat mendapat penyelesaian pantas terhadap masalah yang anda hadapi sekarang. Sebaik sahaja anda selesai pembayaran secara online, dalam beberapa minit, anda boleh terus download, baca dan aplikasikan apa yang dibaca dan lihat kesannya dengan pantas.

Berapa Harga Formula Yang

Boleh Mengubah Kehidupan Ini?

Formula Mudahnya Kawal Emosi Ibu Dan Anak secara keseluruhan adalah kaedah yang paling komprehensif yang tak dapat anda cari di mana-mana. Ia adalah panduan menyeluruh yang membantu mengawal emosi yang tidak menentu.

Dan saya ada berita baik untuk anda...

Tidak seperti buku yang memerlukan masa untuk dihantar (dan belum tentu sampai pada masa yang ditetapkan), panduan ini disediakan dalam bentuk softcopy, atau e-Book yang anda boleh terus download ke komputer mahupun ebook.

Anda boleh dapat e-Book Formula Mudahnya Kawal Emosi Ibu dengan pelaburan hanya...

RM97

Ya, itu harga sebenar Formula tersebut. 

Sebab ini satu-satunya formula yang mempunyai lebih 250 muka surat, BERWARNA, sarat dengan informasi, kaedah, strategi dan teknik-teknik berkesan. 

Walaubagaimanapun, saya juga serorang ibubapa. Saya faham perasaan anda. Saya tahu apa yang anda hadapi. Dan saya tahu, anda benar-benar perlukan satu panduan yang dapat menjernihkan keadaan yang sedang mengeruh. Disebabkan itu, saya tawarkan pada harga hampir separuh dari asal.

Tawaran harga istimewa adalah...

RM97

Jika anda berikan komitmen dan usaha anda untuk belajar dan aplikasikan formula dan kaedah yang tunjukkan, Saya boleh beri jaminan kejayaan anda… Ia tidak akan mengambil masa berbulan-bulan… sebaik sahaja anda aplikasikan, anda akan mula lihat perubahan 360° dalam sekelip mata.

Kalau sebelum ini anda rasa mudah sahaja nak meletup , alis mata bersambung melihat keadaan bilik yang bersepah dengan mainan,  kini akan akan lebih senang, lebih tersenyum dengan jiwa yang tenang. 

Selepas mengamalkan Formula Mudahnya Mengawal Emosi, insyaAllah, selepas habis membaca… anda akan berubah. Anda akan berubah menjadi seorang ibubapa yang lebih penyayang, lebih bertanggungjawab, lebih berdedikasi membesarkan anak dengan penuh cinta dan kasih sayang.

Anda dalam perjalan menjadi ibubaba yang lebih cemerlang dan lebih dikasihi oleh anak-anak, mengarap impian sebuah keluarga ceria dan bahagia.

Akhir sekali, tidak ada perasaan indah selain daripada mengetahui bahawa emosi anda lebih stabil dan terkawal. Segala perasaan negatif yang terpendam, tidak lagi mendatangkan kemudaratan kepada diri, anak dan keluarga. Anda tahu, bukan emosi yang mengawal anda, sebalikny, anda mengawal emosi… malah menguasainya… dan Formula Mudah Kawal Emosi ini mampu berikan kepuasan kepada anda! 

Saya doakan anda kebahagiaan dan kesejahteraan yang anda selama ini tercari-cari.

Taufiq Razif    (Penulis Formula Mudahnya Kawal Emosi)

P.s Tawaran ini hanya dibuka untuk seketika

P.p.s Lebih cepat anda bertindak, lebih cepat anda lihat perubahan yang anda perlukan selama ini.